October 21, 2017

Şanlıurfa’da Kebap Sezonu Açıldı

  • 5 Aylar önce
  • 0

Şanlıurfa’da Ramazan ayında kebap iftar sofralarının baş köşesinde olmaya devam ediyor.

Sofraların bereketlendiği kentte vatandaşlar, kiloyla aldıkları etleri, lokantalara götürüp pişirme ücreti karışlığında karışık kebap yaptırıyor.
Gündüz sıcaklar nedeniyle hayalet şehre dönen Şanlıurfa’da ikindiden sonra vatandaşların iftar telaşı yaşanıyor. Et tüketiminin yoğun olduğu kentte iftarlarını meşhur Urfa kebabıyla açmak isteyen vatandaşlar, daha ekonomik hale gelen kilo hesabıyla kebap siparişini veriyor. Kasaptan aldıkları 1 kilo etten, 5 kişilik porsiyon kebap yaptırmak için lokantalara giden vatandaşlar, pişirme ve garnitür parasını vererek, iftar yemeklerini hazırlıyor. Oldukça zahmetsiz ve ekonomik olan kilo hesaplı kebap siparişini alan lokantalar, iftar öncesinde tam kapasiteyle çalışıyor. Ateşin başında siparişleri yetiştirmek için ter döken ustalar, pişirdikleri patlıcanlı kebap, domatesli kebap, acılı ve sade kebapları büyük özenle tepsilere dizip poşetler halinde müşterilerine teslim ediyor.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin
Önceki «
Sonraki »

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir